ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

SUPER LEAGUE

Γ' Εθνικη

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

» » Σοβαρες Παρατυπιες στις Εκλογες της Ε.Π.Ο Αναφορα στον Αρειο Παγο απο το Piperata .gr

 ΕΠΟ: Στις αρχαιρεσίες για τα διοικητικά του ανώτατου οργάνου στο ελληνικό ποδόσφαιρο διαπιστώνεται απίστευτο «πάρτι οργίων» από παρανομίες, παρατυπίες και συγκαλύψεις.

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη
Σε αυτό το όργιο σκανδάλων φέρονται να πρωταγωνιστούν η κυβέρνηση δια του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, η εκλογική επιτροπή της ΕΠΟ (όχι μόνο), καθώς και συγκεκριμένοι υποψήφιοι, μεταξύ αυτών οι πάλαι ποτέ πρωταθλητές Ευρώπης Άγγελος Χαριστέας και Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο δεύτερος μάλιστα είναι εν ενεργεία ευρωβουλευτής της ΝΔ και διεκδικεί την προεδρία της ΕΠΟ, προκειμένου να φέρει την εξυγίανση στο χώρο.

Την ίδια ώρα, ούτε οι υποψηφιότητες των Γιώργου ΑνατολάκηΠαντελή ΚαφέΔημήτρη Παπαδόπουλου και Γιώργου Σεϊταρίδη δεν είναι νόμιμες, διότι προτάθηκαν μόνον από μία ένωση (ΕΠΣ), ενώ σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΟ απαιτούνται δύο ποδοσφαιρικές ενώσεις.
Κι αυτοί οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, λοιπόν, έχουν υπογράψει και υποβάλει ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις, όπως και οι Ζαγοράκης και Χαριστέας, με τις οποίες άπαντες ισχυρίστηκαν ότι τη στιγμή που τις υπέγραφαν δεν εμπίπτουν σε κωλύματα του αθλητικού νόμου και του καταστατικού της ΕΠΟ.

Ειδικότερα, ο Θοδωρής Ζαγοράκης ως ιδιοκτήτης πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ ήξερε ότι είχε κώλυμα εκλογιμότητας -όχι μόνο νομικό, αλλά και ηθικό-, βάσει του αθλητικού νόμου (που αναδρομικά τρέχει να αλλάξει ο Αυγενάκης), αλλά και του καταστατικού της ΕΠΟ.

Ο Άγγελος Χαριστέας δεν ξέρουμε κατά πόσο το γνώριζε, αν και όφειλε, αλλά το σωματείο «ΑΕ Κανονίου Κέρκυρας» που τον πρότεινε ως υποψήφιο δεν έχει εγγραφεί στο μητρώο αθλητικών φορέων, κάτι το οποίο αποτελεί προϋπόθεση, προκειμένου να έχει το δικαίωμα για να τον υποδείξει. Κι αυτό ο Αυγενάκης δεν το αλλάζει με την (ν)τροπολογία που κατέθεσε, αφήνοντας τον παντελώς εκτεθειμένο.
Να σημειωθεί ότι το εν λόγω σωματείο ανακοίνωσε στις 11 Μαρτίου 2021 ότι έλαβε την ειδική αθλητική αναγνώριση από την ΓΓΑ, αλλά αυτό δεν αρκεί για να αποκτήσει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. 
Η αθλητική αναγνώριση ενός σωματείου είναι το πρώτο -σαφώς απαραίτητο- βήμα για να προχωρήσει στην εγγραφή του στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών φορέων της ΓΓΑ.
Προφανώς λοιπόν είχε προχωρήσει στην κατάθεση των δικαιολογητικών, αλλά όπως φαίνεται δεν εγκρίθηκε η αίτησή του. Κι αυτό είναι κάτι που οποιοσδήποτε μπορεί να το διαπιστώσει, καθώς η πρόσβαση είναι ελεύθερη στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων και στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ.
Κι όμως, η εκλογική επιτροπή της ΕΠΟ συγκάλυψε τις εν λόγω παράνομες πράξεις, παραβλέποντας ότι τα πάλαι ποτέ ποδοσφαιρικά ινδάλματα δήλωσαν και βεβαιώσαν ψευδώς ότι δεν εμπίπτουν σε κωλύματα του νόμου και του καταστατικού της ΕΠΟ.
Ειδικότερα, η εκλογική επιτροπή την Κυριακή 21 Μαρτίου (πριν από τη ψήφιση της τροπολογίας Αυγενάκη) έλαβε υπόψη τα δικαιολογητικά των υποψηφίων, ήτοι πιστοποιητικό ποινικού μητρώου, υπεύθυνη δήλωση μη κωλυμάτων και βεβαίωση ποδοσφαιρικού σωματείου ότι ο υποψήφιος είναι μέλος του και δικαιούμενος να εκλέγει και εκλέγεται, κι αφού προέβη σε έλεγχο αυτών διαπίστωσε ότι υπεβλήθησαν εμπροθέσμως και πληρούν τις απαιτούμενες -από το καταστατικό της ΕΠΟ και τον αθλητικό νόμο- προϋποθέσεις!

Έτσι, μπορεί ο υφυπουργός Αθλητισμού, προκειμένου να αποφύγει το διεθνή διασυρμό και το φιάσκο του αιώνα στο χώρο του ποδοσφαίρου, άρον-άρον να κατέθεσε νύχτα την Παρασκευή 19 Μαρτίου (ν)τροπολογία  η οποία έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί και να μπει σε ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη 23 Μαρτίου (μόλις 4 ημέρες πριν από τις αρχαιρεσίες που είναι προγραμματισμένες για το Σάββατο 27 Μαρτίου) και κατ’ ουσίαν με αυτή να καταργεί το μεγαλύτερο μέρος των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες καμάρωνε σαν γύφτικο σκεπάρνι, εντούτοις, καλύπτει -ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ- όλους τους προαναφερόμενους υποψηφίους, 
ΜΟΝΟ όμως ως προς τη συμμετοχή τους στις εκλογές της ΕΠΟ, πλην του Άγγελου Χαριστέα, όπως φυσικά και των μελών της εκλογικής επιτροπής της ΕΠΟ.

Άλλωστε, καμία (ν)τροπολογία Αυγενάκη, ή και Γεραπετρίτη, ή ακόμη -ακόμη και του ιδίου του πρωθυπουργού, δεν γίνεται να έχει αναδρομική ισχύ, ειδικά για παράνομη πράξη, όπως αυτή που υπέπεσαν η εκλογική επιτροπή της ΕΠΟ και οι υποψήφιοι Ζαγοράκης, Χαριστέας, Ανατολάκης, Καφές, Δ. Παπαδόπουλος και Σεϊταρίδης, οι οποίοι εις γνώσην τους φέρονται να έχουν δηλώσει ψευδώς -το αργότερο την Τρίτη 16 Μαρτίου, όπου ήταν η ημερομηνία που έληξε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων στην ΕΠΟ- ότι η εκλογιμότητά τους δεν εμπίπτει σε κωλύματα.
Δηλαδή, κατέθεσαν ψευδείς υπεύθυνες δηλώσεις τουλάχιστον 3 ημέρες πριν ακόμη αποφασιστεί και κατατεθεί μία ακόμη κυβερνητική (ν)τροπολογία διά χειρός Αυγενάκη.Αξίζει να σημειωθεί ότι το αδίκημα της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης διώκεται αυτεπάγγελτα, οπότε χρήζει άμεσης παρέμβασης εισαγγελέα. 
Κι ας κάνουν τα δικαστικά όργανα της ΕΠΟ, και κυρίως η Επιτροπή Δεοντολογίας πως δεν έμαθαν, δεν άκουσαν, δεν πήραν χαμπάρι για τις παραπάνω επιλήψιμες διαδικασίες.

ΥΓ.: Το PIPERATA.GR, παρέμβει, δεν παρέμβει ο αθλητικός εισαγγελέας, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υποβάλει αναφορά στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι τυχόν παρανομίες που αφορούν στις αρχαιρεσίες της ΕΠΟ και άλλων αθλητικών ομοσπονδιών, καθώς και οι ευθύνες που μπορεί να έχει ο υφυπουργός Αθλητισμού. Ειδικά σε ότι αφορά την κατάχρηση εξουσίας…

Πηγη ... piperata .gr


«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply