ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

SUPER LEAGUE

Γ' Εθνικη

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

» » ο Θηβαιος Βασιλης Ζαγαριτης εχει αφησει Αφωνο τον Παναθηναικο

 Από την ημέρα που όλοι απορούσαν γιατί ο Πογιάτος επέλεξε τον Πούγγουρα για αριστερό μπακ αντί για εκείνον, ο Βασίλης Ζαγαρίτης επί Μπόλονι έχει κάνει τρομερά άλματα προόδου! 

Ο Βασίλης Ζαγαρίτης ξεκίνησε τη σεζόν έχοντας βρεθεί παραγκωνισμένος από τον προηγούμενο προπονητή του Παναθηναϊκού, ο οποίος μάλιστα, σ' εκείνη την ισοπαλία με την ΑΕΛ στη Θεσσαλία, είχε επιλέξει μέχρι και τον Πούγγουρα αντί του νεαρού φουλ μπακ στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης.
 
Με την αλλαγή προσώπου στην τεχνική ηγεσία και το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Χουάνκαρ, ήρθαν οι ευκαιρίες για τον «Ζάγα» που έκανε ίσως το καλύτερό του παιχνίδι με την πράσινη φανέλα το μεσημέρι της Κυριακής στη νίκη (2-1) επί του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ
 Έχοντας εντυπωσιάσει από την προετοιμασία που έκανε ο Παναθηναϊκός το 2019, ο Βασίλης Ζαγαρίτης έκανε υπομονή την περασμένη αγωνιστική περίοδο, περιορίστηκε σε μόλις 7 συμμετοχές στο πρωτάθλημα κι αν κάτι έδειχνε πως έπρεπε να δουλέψει περισσότερο ή να φανεί πιο συνεπής, ήταν τα αμυντικά του καθήκοντα.
 
Όντας ένας πλάγιος οπισθοφύλακας με ιδιαίτερα επιθετική διάθεση, ο 19χρονος ποδοσφαιριστής όφειλε να προσαρμοστεί σε και πιο τακτικά κομμάτια και να βάλει στο μυαλό του και την μεγαλύτερη προσοχή σε ό,τι αφορά το θέμα της αντιμετώπισης των αντιπάλων στην πλευρά του.
 Πλέον, ο Ζαγαρίτης ξέρει πως την ταχύτητα και το συνεχόμενο τρέξιμό του θα το εκμεταλλεύεται και για να ορμάει στους επιτιθέμενους του εκάστοτε αντιπάλου του Παναθηναϊκού. Στο «Γ.Καραϊσκάκης» πέρα από την... τρικυμία του πρώτου ημιώρου και του τρόπου με τον οποίο προσπάθησε ν' αντιμετωπίσει τους Ντρέγκερ και Ραντζέλοβιτς, έδειξε στο δεύτερο ημίχρονο πως έβγαλε το απαραίτητο τσαγανό.
 Έδειξε στους αντιπάλους του ότι δεν θα φοβηθεί να βάλει τα πόδια του... στη φωτιά και ότι θα τρέξει να διεκδικήσει τις μπαλιές ακόμα κι αν δεν είναι στο 50-50 για να προλάβει. Κόντρα στον Παναιτωλικό ναι μεν η μοναδική στιγμή της ομάδας του Δέλλα ήρθε με σέντρα από τη δεξιά πλευρά, όμως, ο Ζαγαρίτης έδειξε ξανά πως βγάζει μεγαλύτερη ψυχραιμία και προσοχή, έχοντας αρχίσει να διαχειρίζεται καταστάσεις κινδύνου από την πτέρυγά του. Με τους Αγρινιώτες είχε και 6 κλεψίματα, καταφέρνοντας ν' ανακτήσει την κατοχή της μπάλας για την ομάδα. 
 
  • Όποιος και να παίξει μπροστά από τον Ζαγαρίτη, όπως έχει φανεί πλέον στη συντριπτική πλειοψηφία των αναμετρήσεων και όπως φάνηκε και στα δυο πιο πρόσφατα ματς με Ολυμπιακό και Παναιτωλικό, ξέρει πως ο νεαρός μπακ θα έχει την πτέρυγα υπό τον έλεγχό του. Ο ποδοσφαιριστής που τοποθετείται ως αριστερό εξτρέμ τις περισσότερες φορές κάνει κίνηση αρκετά πιο κεντρικά (το κάνει συχνά ο Σαβιέρ όταν είναι μαζί του, το έκανε συνεχώς ο Βιγιαφάνιες με τον Παναιτωλικό) για να αφήνει στον «Ζάγα» το χώρο να τρέξει

 
Ο μικρός έχει τα ανεβάσματα και τις γρήγορες επιστροφές τσεκάροντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον αγωνιστικό χώρο. Απέναντι στον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ, κατάφερε να συμμετέχει στο δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού παίρνοντας όλο το χώρο και την πάσα του Καρλίτος που τον έστειλε στην περιοχή όπου το γύρισμά του κατευθύνθηκε στα δίχτυα από την παρέμβαση του Λιάβα. Είχε 5/6 σωστές πάσες στο επιθετικό τρίτο, 13/18 μεταβιβάσεις πήγαν τη μπάλα μπροστά και οι 4 επαφές στην αντίπαλη περιοχή, είναι κάτι που δεν είχε ξανακάνει ποτέ φέτος. 
 
Στο δεύτερο μέρος, είχε τεράστια στιγμή να χριστεί και σκόρερ, ωστόσο, με την κόπωση από το σπριντ να έχει γίνει εμφανής τη στιγμή που έκανε το τελείωμα, νικήθηκε από τον Κνετ χαμηλά στο σουτ που επιχείρησε. «Την επόμενη φορά...» έλεγε στο περιβάλλον του για την χαμένη του ευκαιρία, με τον Ζαγαρίτη να έχει πάρει πλέον αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη από τον προπονητή του. Ξέρει ότι θα έχει ισχυρό ανταγωνισμό από τον Χουάνκαρ, όμως δείχνει αρκετά έτοιμος για τη δουλειά που απαιτείται σε αυτό το χρονικό σημείο. 

Πηγη ... Gazzetta.gr

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply