ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

SUPER LEAGUE

Γ' Εθνικη

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

» »Unlabelled » Γιαννης Μητροπουλος ... Αφιερωμα στον Αστερα του Α.Σ Αρης Θηβας










Oταν ήταν μαθητής Λυκείου έπαιρνε την τσάντα του και πήγαινε με το λεωφορείο στο κλειστό "Ανδρέας Παπανδρέου". Για να παίξει αντίπαλος με την Μπαρτσελόνα στην Euroleague. Έπαιζε συμπαίκτης με τον Μπάιρον Ντίνκινς και άκουγε μέρα-νύχτα τις φωνές του Αργύρη Πεδουλάκη στο αυτί του. Έκανε το αγροτικό του στη Νίκαια και στη Λαμία, πριν καταξιωθεί με τη φανέλα του Κολοσσού Ρόδου. Ήταν 24 ετών όταν... όταν.... όταν... όταν όλα άλλαξαν.
Η ιστορία του Γιάννη Μητρόπουλου δεν είναι γνωστή στο ευρύ κοινό. Το όνομα του έμεινε κρυφό όταν ο ίδιος αποτέλεσε την αφορμή για τις κινητοποιήσεις του ΠΣΑΚ που οδήγησαν τελικά στην ασφάλιση των παικτών στο πρωτάθλημα της Α2. Ξαφνικά μέσα σε λίγους μήνες σβήστηκε από το χάρτη του ελληνικού μπάσκετ. Ο λόγος; Όγκος στην παραγκεφαλίδα.
Άλλος στη θέση του δεν θα μπορούσε να περπατήσει. Όχι όμως ο Γιάννης. Καθοδηγούμενος από τη δίψα να παίξει ξανά μπάσκετ, όχι μόνο στάθηκε στα πόδια του, αλλά επέστρεψε στα παρκέ. 
Αγωνίστηκε στην Γ' Εθνική και αποτελεσε ένα από τα βασικά στελέχη του Κάδμου Θηβας 
Σημερα οδηγει τον Α.Σ Αρη Θηβας στο Μεγαλο Ονειρο της Γ' Εθνικης για πρωτη φορα στην ιστορια του Ανδρικου τμηματος του Συλλογου  
και Καθοδηγει με απολυτη επιτυχια τα Παιδικα τμηματα του Συλλογου 
παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα (σ.σ στην αριστερή πλευρά του σώματος του), τα οποία θα κουβαλάει εφ' όρου ζωής.
Το 2007 η τρικλοποδιά της μοίρας δεν του επέτρεψε να γίνει ο καλύτερος που θα μπορούσε. Του έδωσε την ευκαιρία, όμως, να διαπιστώσει μέχρι που μπορεί να σπρώξει τον εαυτό του. Δεν πιστεύετε στα θαύματα; Δεν πειράζει. Ούτε ο Γιάννης. Απλά πίστευε στον εαυτό του.
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Χρήστος Αργύρης
Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Στέφανος Τριαντάφυλλος
Οργάνωση Παραγωγής: Αναστάσης Καραμουσαδάκης
*Ευχαριστούμε το BasketTime για τη φιλοξενία

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply