ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

SUPER LEAGUE

Γ' Εθνικη

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

» »Unlabelled » ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΡΥΣΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΕΤΡΟΥΝΙΑς

«Θα αγωνιστώ για το χρυσό μετάλλιο», μας είχε πει ο Λευτέρης Πετρούνιας πριν φύγει για το Ρίο Ντε Τζανέιρο. Και τα κατάφερε.
Εκτέλεσε ένα τέλειο πρόγραμμα στους κρίκους και με 16.000 βαθμούς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, το τρίτο στην ιστορία της ελληνικής ενόργανης γυμναστικής. Ηταν η πρώτη συμμετοχή του «άρχοντα των δαχτυλιδιών» σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο οποίος μέσα σε ένα χρόνο πρώτευσε σε ευρωπαϊκό, παγκόσμιο και Ολυμπιακούς. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) με 15.766 και στην τρίτη ο Ντενίς Αμπλιάζιν (Ρωσία) με 15.700.
Το χρυσό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια ήταν το δεύτερο για τα ελληνικά χρώματα, στη διοργάνωση του Ρίο. Προηγήθηκε το χρυσό της Αννας Κορακάκη, στο σπορ πιστόλι 25 μ. Το πρόγραμμα του πρωταθλητή μας ήταν «καθαρό» και, έτσι, ανάγκασε τους κριτές για, ακόμη, μία φορά να υποκλιθούν στο μεγαλείο του Μανιάτη αθλητή της ενόργανης. Τα συγχαρητήρια που πήρε από τον προπονητή του, Δημήτρη Ράφτη, ο οποίος πίστεψε από την πρώτη στιγμή στον αθλητή, αμέσως μετά την εκτέλεση του προγράμματός του έδειξαν ότι δύσκολα θα βρισκόταν κάποιος να τον ξεπεράσει. Μάλιστα, πριν ακόμα ανακοινωθεί η βαθμολογία του Βραζιλιάνου, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, πήγε και έσφιξε το χέρι του νέου «βασιλιά των κρίκων». «Με ρώτησε εάν η χαρά είναι ίδια με αυτήν που ένιωσα όταν ήμουν πρώτος λαμπαδηδρόμος. Και του απάντησα ότι είναι», αποκάλυψε το «χρυσό» παιδί. 
Αμέσως μετά την απονομή οι ήχοι από τον Ζορμπά αντήχησαν στο Στάδιο. «Ηρθαμε να πούμε τον Ζορμπά στη Βραζιλία», δήλωσε ο χρυσός Ολυμπιονίκης στην κρατική τηλεόραση. Ο «άρχοντας των δαχτυλιδιών» και αυτό το μετάλλιο το αφιέρωσε στον πατέρα του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν προλάβει να τον δει πρωταθλητή, στην Ελλάδα και στον προπονητή του. Είναι το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο και για τον Δημήτρη Ράφτη καθώς με τον, επίσης, πολύ καλό πρωταθλητή μας, Βλάση Μάρα έχει φτάσει τέσσερις φορές στην… πηγή αλλά δεν είχε πιει νερό. Ο προπονητής των Μάρα και Πετρούνια θεωρείται από τους καλύτερους στον κόσμο, παρόλο που ο ίδιος δεν έχει κάνει ποτέ ενόργανη γυμναστική.    

πηγη ... kathmerini



«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply