ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

SUPER LEAGUE

Γ' Εθνικη

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

» »Unlabelled » Λουκάς Μπισταράκης ο «Πατέρας» της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής

Ο Λουκάς Μπισταράκης επί περίπου μισό αιώνα, συνέβαλλε καθοριστικά στην διάδοση της ναυαγοσωστικής διδακτικά, διοικητικά, νομοθετικά, συγγραφικά και επικοινωνιακά.

 Ειδική Εκπαίδευση:Εκπαιδευτής ασφάλειας στο νερό, πρώτης βοήθειας, διάσωσης και αυτόνομης κατάδυσης (ARC, PADI,CMAS,WASI). Πρωτοπόρος της PADI καιNAUI στην Ελλάδα.

Επάγγελμα: Ιδρυτής της πρώτης αναγνωρισμένης σχολής στην Ελλάδα «Ινστιτούτο Κολύμβησης Ναυαγοσωστικής» και της «Σχολής Αυτοδυτών-Ναυαγοσωστών» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΦΕΚ 698Β/77). Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Ναυαγοσωστών. Ιδρυτικό μέλος και πρωτεργάτης στην δημιουργία περίπου 18 σωματείων αυτοδυτών-ναυαγοσωστών στην Ελλάδα. Τέως προϊστάμενος-επικεφαλής αυτοδυτών Εφορίας Εναλίων Δραστηριοτήτων (Υπουργείο Πολιτισμού).

Εμφανίσεις σε Μ.Μ.Ε.: Έχει πραγματοποιήσει δεκάδες τηλεοπτικές εμφανίσεις, παρεμβάσεις σε περιοδικά ενώ η πρώτη απονομή διπλωμάτων ναυαγοσωστικής, κινηματογραφήθηκε και προβλήθηκε στους κινηματογράφους από την εκπομπή «Επίκαιρα».

Δημοσιεύσεις-Ανακοινώσεις: Συγγραφέας του πρώτου βιβλίου τσέπης «Η απλή μέθοδος της ναυαγοσωστικής». Έχει πραγματοποιήσει δεκάδες ομιλίες σε συνέδρια και ημερίδες.

Τιμητικές Διακρίσεις: Έχει πάρει περισσότερα από 18 βραβεία και επαίνους από οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την προσφορά του στην ανάπτυξη της ναυαγοσωστικής της χώρας μας.

Κοινωνικό έργο:
 Έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες μαθήματα, παρελάσεις, εκθέσεις και επιδείξεις
 με σκοπό την ανάδειξη της ναυαγοσωστικής και την ευαισθητοποίηση του κόσμου σε ολόκληρη την Ελλάδα. Από το Ινστιτούτο Κολυμβήσεως Ναυαγοσωστικής που ίδρυσε, αποφοίτησαν αρκετοί από όσους σήμερα ασχολούνται με την ναυαγοσωστική (Βάνια Βήχου, Νιόβη Σαχινιάν, Αντώνης Χαλκέας, Νίκος Γιοβανίδης, Γιώργος Στάικος, Στάθης Αβραμίδης, Στέλλιος Ξενάκης).

Μέλος Οργανισμών: Η Πανελλήνια Ένωση Ναυαγοσωστών ήταν μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας FédérationInternationale de Sauvetage Aquatique.

 Σημαντικότερες στιγμές: Η βράβευση που έκανε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν στον Λευκό Οίκο, για τις 77 διασώσεις που έκανε ως νεαρός ναυαγοσώστης, και το ευχαριστήριο γράμμα που έλαβε από αυτόν. Η προβολή του βραβευμένου Αγγλικού ντοκιμαντέρ «Ode to (LifesavingJoy» με θέμα την ζωή του, στο Διεθνές Συνέδριο/Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ιστορίας Υγρού Στίβου που διοργανώθηκε από το International Swimming Hall of Fame (Florida, ΗΠΑ 2012).  

 Σχόλια: «Ο Λουκάς είναι ένας σπουδαίος δάσκαλος που έδωσε την ζωή του για την διάδοση της ναυαγοσωστικής» (Κώστας Αναγνώστου, Αντιπρόεδρος ΕΟΥΔΑ). «Όλοι μας οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πατέρα της ναυαγοσωστικής» (Βασίλης Χαντζόπουλος, Εκπρόσωπος Σχολής Αυτοδυτών-Ναυαγοσωστών ΕΕΣ). "Ο Λουκάς ήταν ένας σπουδαίος πρωτοπόρος διάσωσης και ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα" (Robert Dillon, Μέλος IAHSFF). "O Λουκάς είναι μια αξιοσημείωτη προσωπικότητα για την ασφάλεια στο νερό της Ελλάδας" (Dr Ivonne Schmid, ISHOF).

Επιμελεια ... Thiva Spor

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply