ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

SUPER LEAGUE

Γ' Εθνικη

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

» »Unlabelled » ο Βασιλης Τσεκουρας του Sportsarta.gr εψαξε βρηκε και μας θυμιζει την ιστορια !!!!!!!!!!


Το sportsarta.gr και ο Βασίλης Τσεκούρας έψαξαν στο παρελθόν και βρήκαν την αναμέτρηση της Αναγέννησης Άρτας με τον Επαμεινώνδα Λεύκτρων πριν από περίπου 13 χρόνια στο δημοτικό γήπεδο της Κάτω Αχαγιάς, σε έναν αγώνα μπαράζ για την άνοδο στην Δ΄ Εθνική κατηγορία.Ήταν αρχές Ιουνίου του 2000 όταν η Αναγέννηση Άρτας έβρισκε απέναντι της τον Επαμεινώνδα Λεύκτρων σε μπαράζ ανόδου από τα τοπικά πρωταθλήματα στην Δ΄ Εθνική κατηγορία. Τότε έξι ομάδες συμμετείχαν στον πανίσχυρο 2ο όμιλο των μπαράζ, αυτές ήταν οι: Αναγέννηση Άρτας (ΕΠΣ Άρτας), ΑΕ Μεσολογγίου (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας), Επαμεινώνδας Λεύκτρων (ΕΠΣ Βοιωτίας), ΑΠΟΚ Βελούχι (ΕΠΣ Ευρυτανίας), ΑΟ Κεφαλληνίας-Ιθάκης (ΕΠΣ Κεφαλληνίας/Ιθάκης) και Λύκοι Πινδαίων (ΕΠΣ Τρικάλων).
Ο Γιάννης Ευταξίας… έπαιζε και τότε!
Τότε η Αναγέννηση είχε κατακτήσει μετά από μπαράζ (είχε βγει πρώτη η Μέλισσα) το πρωτάθλημα στην Α΄ ΕΠΣ Άρτας, έχοντας μία νεανική ομάδα (είχε κάνει ανανέωση) με ελάχιστους έμπειρους ποδοσφαιριστές. Πρόεδρος της «Μαύρης Θύελλας» ήταν ο Γιάννης Μπακαγιάννης, προπονητής ο Κώστας Ζάχος με βοηθό - γυμναστή τον Δημήτρη Μπίκα. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην Αναγέννηση εκείνης της εποχής έπαιζε ένας παίκτης, ο οποίος αγωνίζεται και τώρα στον σύλλογο, ο Γιάννης Ευταξίας, ενώ και κάποιοι ακόμη εν ενεργεία ποδοσφαιριστές έπαιζαν σε εκείνη την ομάδα, όπως οι Κώστας Κορομηλιάς, Κώστας Παπαχρήστος, Πέτρος Λέκος, Αλέκος Τσάπαλης, Χρήστος Τσιφλίδης και Χρήστος Καρύδης.
Τα μπαράζ ανόδου… στην Δ΄ Εθνική και οι δύο!
Στα μπαράζ ανόδου η Αναγέννηση Άρτας έδωσε πέντε αγώνες, όλους σε ουδέτερα γήπεδα και πήρε την δεύτερη θέση στον όμιλό της, ανεβαίνοντας στην Δ΄ Εθνική κατηγορία. Ο Επαμεινώνδας είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στον όμιλο και πήρε και αυτός το εισιτήριο της ανόδου για την Δ΄ Εθνική, όπου έκατσε έως το 2007 και στη συνέχεια έπεσε στο Α΄ Τοπικό Βοιωτίας. Στις 21/05/2000 η Αναγέννηση ξεκίνησε με ήττα τους αγώνες μπαράζ, χάνοντας με 2-1 από τον ΑΟ Κεφαλληνίας-Ιθάκης (ήρθε τελευταίος στον όμιλο) στο γήπεδο της Κάτω Αχαγιάς. Τρεις μέρες (24/5) μετά στην Άμφισσα η Αναγέννηση έφερε ισοπαλία 1-1 με τον ΑΠΟΚ Βελούχι και η υπόθεση άνοδος δυσκόλευε. Στις 28/5 στην Πρέβεζα η νίκη ήταν μονόδρομος για την «Μαύρη Θύελλα» απέναντι στην ΑΕ Μεσολογγίου, όμως οι μεσολογγίτες βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 1-0. Τελικά η Αναγέννηση κατάφερε να αντιδράσει και να φτάσει στη νίκη με 3-1, ίδιο σκορ που ήρθε και στον επόμενο αγώνα (31/5) στο γήπεδο Ζωσιμάδες στα Γιάννενα, κόντρα στους Λύκους Πινδαίων. Στις 4 Ιουνίου στον τελευταίο αγώνα των μπαράζ η Αναγέννηση αντιμετώπιζε τον Επαμεινώνδα Λεύκτρων στο γήπεδο της Κάτω Αχαγιάς και με ισοπαλία ανέβαιναν και οι δύο στην Δ΄ Εθνική. Η αρτινή ομάδα προηγήθηκε με 2-0, αλλά τα Λεύκτρα ισοφάρισαν σε 2-2… με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει τους παίκτες των δύο ομάδων να πανηγυρίζουν την άνοδο.
Η βαθμολογία του 2ου ομίλου των μπαράζ:
1. Επαμεινώνδας Λεύκτρων 9
2. Αναγέννηση Άρτας 8
3. ΑΠΟΚ Βελούχι 7
4. Λύκοι Πινδαίων 6
5. ΑΕ Μεσολογγίου 4
6. ΑΟ Κ-Ι 4

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply