ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

SUPER LEAGUE

Γ' Εθνικη

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

» »Unlabelled » ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΑΟ Η ΘΗΒΑ ΣΤΗ Β ' ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 1982 ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΗΣ !!!

 

Τήν Παρασκευή 18 - 1 - 2013 το απόγευμα έφυγε από την ζωή ο Κώστας Μεσολογγίτης. Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Προοδευτικής από την οποία ξεκίνησε και έκλεισε την επιτυχημένη καριέρα του έχοντας περάσει και από τον Ολυμπιακό στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’50. Θεωρώ χρέος να τιμήσουμε με ένα μικρό αφιέρωμα έναν τόσο μεγάλο ποδοσφαιριστή όσο και αδικημένο μιας και τα χρόνια που αγωνίστηκε δεν επέτρεψαν στο ευρύ κοινό να τον θαυμάσει στα γήπεδα. Είχε άλλωστε μια λαμπρή καριέρα ενώ μετέπειτα συνέχισε να προσφέρει με επιτυχία τις υπηρεσίες του και ως προπονητής.

Γεννημένος την δεκαετία του ’30 ο Κώστας Μεσολογγίτης έκανε τα πρώτα βήματα της ποδοσφαιρικής καριέρας του στις γειτονιές του Κορυδαλλού αγωνιζόμενος ως φορ. Ήταν αρχές της δεκαετίας του ’50 όταν φόρεσε την φανέλα της Προοδευτικής στην οποία έφτιαξε ένα πολύ καλό όνομα και αποτέλεσε το σκαλοπάτι για την μεταγραφή του στον πανίσχυρο Ολυμπιακό εκείνης της εποχής το 1956. Δεν άργησε καθόλου να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους ερυθρόλευκους με μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του το “χρυσό” γκολ που πέτυχε τον Ιούλιο του 1957 στον δεύτερο αγώνα μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή κόντρα στον Παναθηναϊκό χαρίζοντας το τρόπαιο στον Ολυμπιακό που επικράτησε με 1-0. Την δεκαετία του ’60 επέστρεψε στην Προοδευτική να κλείσει την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής μια καριέρα άκρως σπουδαία που παρά το πέρασμα των χρόνων άφησε το στίγμα της στο πειραϊκό ποδόσφαιρο και όχι μόνο.

Η συνέχεια της καριέρας του γράφτηκε στους πάγκους. Εργάστηκε στον Ιωνικό, στον Αργοναύτη, στην Μικτή Πειραιά, στον Πανασπροπυργιακό για να αναλάβει με ιδιαίτερη επιτυχία μετά την Κέρκυρα το 1972 και να την “κρατήσει” στην δεύτερη κατηγορία παρά τις αντιξοότητες και την άσχημη χρονική περίοδο που κάθισε στον πάγκο των “Φαιάκων”. Εκεί έγινε άλλωτε ιδιαίτερα αγαπήτος και παρέμεινε για αρκετό διάστημα έχοντας αφήσει για τον σκοπό αυτό την οικογένειά του στον Πειραιά. Το 1978 υπό τις οδηγίες του ο Πανασπροπυργιακός στέφθηκε κυπελλούχος Πειραιά ενώ το 1981-82 ανέβασε τόν ΑΟ Η ΘΗΒΑ στή Β' Εθνική ,( τήν περίοδο 1980-81 εργάστηκε στήν Α.Ε. ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ) τό 1982-83 εργάστηκε στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ , τίς περιόδους 1983-84 καί 1984-85 στόν ΗΡΑΚΛΗ ΨΑΧΝΩΝ καί σέ πολλές άλλες ομάδες .Έκτοτε τα χρόνια πέρασαν και ο κυρ Κώστας τιμούσε με την παρουσία του τήν μεγάλη του Αγάπη τήν ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ κάθε Μεγάλη Παρασκευή λαμβάνοντας μέρος στον αγώνα ανάμεσα στον Βραδυποριακό και τον Ταλαιπωριακό. Εκεί είδαμε άλλωστε και τις τελευταίες ποδοσφαιρικές του εικόνες στο γήπεδο που αποτέλεσε το”σπίτι” από το οποίο ξεκίνησε και έκλεισε την καριέρα του σε έναν ξεχωριστό αγώνα ανάμεσα στα δύο σωματεία που λάτρεψε και αγαπήθηκε από όλο τον φίλαθλο κόσμο.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…

Καλό ταξίδι κυρ-Κώστα…
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 - 1 -2013 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΓΙΝΕ Η ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥ ΑΣΣΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΑΟ Η ΘΗΒΑ ΣΤΗ Β ' ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 1982

ΚΩΣΤΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΗ !!! ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ !!!
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΑΟ Η ΘΗΒΑ ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΒΑΣΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ ΕΙΧΕ ΤΙΜΗΣΕΙ ΜΕ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΑΟ Η ΘΗΒΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2006 - 07 ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΦΙΝΗΣ ......
 
viotiko periskopio

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply