ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

SUPER LEAGUE

Γ' Εθνικη

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

» »Unlabelled » ο Ρηγας Φεραιος Μεσω ΑΟ Θηβα Εμεινε στην Γ' Εθνικη !

Χαρας Ευαγγελια στο Βελεστινο η Θεσσαλικη ομαδα Ρηγας Φεραιος  
Εκμεταλευτηκε την Αποχη του Αθλητικου Ομιλου Θηβας απο το Κυπελλο Ερασιτεχνων 
Κερδισε σε Πρωτο βαθμο την Ενσταση που κατεθεσε  στην ΕΠΟ 
και περιμενει την τελεσιδικη Αποφαση Επικυρωσης του Βαθμολογικου Πινακα 
για να πανηγυρισει την παραμονη του  στην Γ' Εθνικη 

*** Εαν επικυρωθει η Βαθμολογια θετικα για τον Ρηγα Φεραιο 

       ο ΑΟ Σελλανων υποβιβαζεται στα τοπικα Πρωταθληματα 


Την απόφαση για την καταγγελία του Ρήγα περί αντικανονικού ορισμού του αγώνα 
με τον ΑΟ Θήβα, 
γνωστοποίησε στους άμεσα εμπλεκόμενους η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ. 
Το Πειθαρχικό όργανο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποδέχθηκε ότι η καταγγελία του Ρήγα Φεραίου ήταν βάσιμη, καθώς ο ΑΟ Θήβα θα έπρεπε να τιμωρηθεί, βάσει του ΚΑΠ, με απώλεια του πρώτου επίσημου αγώνα του πρωταθλήματος, αποκλεισμό από τον Κύπελλο Ερασιτεχνών και χρηματική ποινή ύψους 200 ευρώ. Ο πρώτος αγώνας μετά τη μη δήλωση του ΑΟ Θήβα στη Β’ φάση του Κυπέλλου της ΕΠΟ, η συμμετοχή στην οποία είναι υποχρεωτική σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ήταν με τον Ρήγα Φεραίο. Να σημειώσουμε πως ο Ρήγας προχώρησε σε καταγγελία εμπρόθεσμα και πριν την αναμέτρηση και συγκεκριμένα στις 30/3/2018, δύο ημέρες πριν τον αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων (01/04).
Σύμφωνα με τον ΚΑΠ ο ΑΟ Θήβα θα έπρεπε να τιμωρηθεί από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ με τις ανάλογες ποινές και χωρίς την καταγγελία από την πλευρά του Ρήγα. Ο κανονισμός είναι σαφέστατος και καμία παρερμηνεία δεν χωρά όταν, μάλιστα, υπήρξε και ανάλογη ποινή στο 2016 σε παρόμοια περίπτωση.
Η ποινή που επιβάλλεται στον ΑΟ Θήβα περιέχει ένα ερωτηματικό που χρίζει άμεσης διευκρίνισης από τα αρμόδια όργανα. Συγκεκριμένα, η απόφαση αναφέρει:
«Επιβάλλει στο εγκαλούμενο σωματείο τις εξής πειθαρχικές ποινές
Α. αποκλεισμό από το Κύπελλο Ερασιτεχνών ομάδων της περιόδου 2017-2018,
Β. απώλεια του πρώτου επίσημου αγώνα του πρωταθλήματος, στο οποίο δικαιούται να συμμετέχει,
Γ. χρηματική ποινή ύψους 200 ευρώ.»

Στο εδάφιο «Β» η απόφαση φαίνεται να αναφέρεται σε μελλοντικό αγώνα και όχι στον πρώτο αγώνα μετά το πειθαρχικό παράπτωμα, κάτι που συγκρούεται με την κοινή λογική και την αυτονόητη δικαίωση του Ρήγα καθώς η ομάδα του Βελεστίνου κατήγγειλε την πειθαρχική παράβαση πριν τη διεξαγωγή του αγώνα και έπραξε όσα ορίζει ο κανονισμός ώστε ο αγώνας να κατακυρωθεί υπέρ του. Στην περίπτωση που ο Ρήγας χάσει την κατηγορία για τον λόγο ότι η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ δεν επέβαλλε αυταπάγγελτα, τις προβλεπόμενες ποινές βάσει του ΚΑΠ, τότε είναι βέβαιο πως η διοίκηση του Βελεστίνου θα αναζητήσει τη δικαίωσή του με κάθε νομικό μέσο.
πηγη ... Goal Post

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply