ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

SUPER LEAGUE

Γ' Εθνικη

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

» »Unlabelled » o Γιωργος Κατσιμπαρδης στην Κερκυρα σε Ημεριδα κατα των Αναβολικων στον Αθλητισμο

Γιώργος Κατσιμπάρδης
Με μια ¨υπερβατική φράση¨ άρχισε την κεντρική ομιλία του στην Κερκυρα 
 ο πρόεδρος της εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ και πρώην υφυπουργός ΕσωτερικώνΓιώργος Κατσιμπάρδης 
φράση που προκάλεσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έγινε ¨είδηση¨ για τους παρευρισκόμενους  δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ. Είπε:
Εμφάνιση ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ.jpg

«Ουσιαστικά έχουμε μπει σε ολυμπιακή χρονιά – μήνες μας χωρίζουν από το Ρίο 
και όμως ο Στίβος, χωρίς τον οποίο δε νοούνται Ολυμπιακοί Αγώνες, βάλλεται με μανία από οργανωμένα συμφέροντα. Συγκεκριμένα, πολύ πρόσφατα, εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας της Αγγλίας και τηλεοπτικοί σταθμοί της Γερμανίας, μετέδωσαν την ¨είδηση¨ ότι, για τα τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα Στίβου της περιόδου 2000-2010 έχουν διαπιστωθεί υπόνοιες ότι 800!!! αθλητές και αθλήτριες (δηλαδή σχεδόν όλοι και όλες που μετείχαν) είχαν κάνει χρήση αναβολικών. Η, χωρίς αποδείξεις και στοιχεία, συκοφαντική αυτή ¨είδηση¨ αναμεταδόθηκε από όλα τα ΜΜΕ του κόσμου, προκαλώντας τεράστια ζημιά στο Στίβο, καθώς συνοδεύτηκε από την, επίσης ανεύθυνη και υβριστική καταγγελία, ¨ότι όλα τα αγωνίσματα από τα 800μ. έως το Μαραθώνιο, καθώς επίσης και τα 20.000μ. και τα 50.000μ. βάδην είναι ¨βρώμικα¨.
Και δεν είναι άσχετο με την κατασυκοφάντηση αυτή του Στίβου (που ουσιαστικά θεωρείται ο ¨βασιλιάς¨ των αθλημάτων κάθε Ολυμπιάδας) δηλαδή, τον ευτελισμό των Ολυμπιακών Αγώνων, το γεγονός ότι η Βοστόνη, που ήταν βασική υποψήφια για την Ολυμπιάδα του 2020, όπως επίσης και η Βαρσοβία, απέσυραν τις υποψηφιότητές τους …
Οι δικές μας παρεμβάσεις, εξήγησε ο κ. Κατσιμπάρδης, κινούνται σε διαφορετική βάση. Εμείς προσπαθούμε να αναδείξουμε το Στίβο και τις αξίες του ¨ευ αγωνίζεσθαι¨, ¨καυτηριάζοντας¨ κάθε προσπάθεια χρήσης αναβολικών από αθλητές και αθλήτριες, επικαλούμενοι παραδείγματα σκανδάλων από όλη την υφήλιο – ασφαλώς και από την Ελλάδα – που, όμως, είναι αποδεδειγμένα και υπάρχουν τελεσίδικες καταδικαστικές αποφάσεις με τιμωρίες, οι οποίες έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες Ομοσπονδίες.
Στη συνέχεια ο κ. Κατσιμπάρδης, αφού έκανε μια σύντομη αναφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας, όπου τα χρηματικά έπαθλα για τους νικητές ήταν άγνωστα, αναφέρθηκε στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες που καθιερώθηκαν το 1893 από τον Πιέρ Ντε Κουμπερτέν και οργανώθηκαν από τον Έλληνα Δημήτρη Βικέλα, ως πρόεδρο της νεοϊδρυθείσας ΔΟΕ, στην Αθήνα το 1896, τόνισε ότι οι αξίες του ¨ευ αγωνίζεσθαι¨ τηρήθηκαν και κατά τους επόμενους αγώνες, μέχρι πριν από την κήρυξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Μετά το 1950 όμως – κατέληξε ο κ. Κατσιμπάρδης – τα πράγματα δυστυχώς πήραν άλλη τροπή: εκπρόσωποι μεγάλων Πολυεθνικών Εταιρειών και επίορκοι αθλητικοί παράγοντες Διεθνών Ομοσπονδιών συμφώνησαν στα παρασκήνια να διαφημίζονται στους αγώνες προϊόντα των πρώτων και από τα κέρδη να παίρνουν – ως μαύρο χρήμα – ένα μέρος αυτών και οι δεύτεροι. Και καθώς καθιερώθηκαν χρηματικά έπαθλα για τους νικητές, ακόμη και διαμάντια, τα αναβολικά άρχισαν να κυκλοφορούν σχεδόν ελεύθερα – χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι και οι 50 αθλητές της Εθνικής Ομάδας του μπέιζ μπολ των ΗΠΑ, βρέθηκαν ντοπαρισμένοι – ενώ αμέτρητα είναι τα περιστατικά θανάτων από την αλόγιστη χρήση των αναβολικών.

                                                         

Η πρότασή μας, τουλάχιστον για να παταχθεί η μάστιγα των αναβολικών στην Ελλάδα, είναι πρώτον να συγκροτηθεί ¨Σώμα Δίωξης Αναβολικών¨ με πρόεδρο εν ενεργεία Εφέτη Δικαστή, πλαισιωμένο από αθλητιάτρους και ειδικευμένους αστυνομικούς, που να μπορούν να διενεργούν ελέγχους σε αποθήκες, σπίτια, φαρμακεία και ιατρεία, και δεύτερον η Πολιτεία να ενισχύει κάθε προσπάθεια που κατατείνει στην πλατιά ενημέρωση των πολιτών».
             
                                                                 Τhiva Spor

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply