ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

SUPER LEAGUE

Γ' Εθνικη

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

» »Unlabelled » Φευγουν για Βραζιλια οι 300 του Γαλανολευκου Φαρου !!!!! Να Στηριξουν την Εθνικη ομαδα στο Μουντιαλ !!!

Σε ρυθμούς πυρετωδών ετοιμασιών κινούνται οι Έλληνες φίλαθλοι που θα βρεθούν στα γήπεδα της Βραζιλίας, για να στηρίξουν την προσπάθεια της Εθνικής μας ομάδας στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο. Στις 10 Ιουνίου αναχωρούν οι περισσότεροι, με τον πανελλήνιο σύλλογο φίλων Εθνικής «Γαλανόλευκο Φάρο».
Σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση, την τελευταία δεκαετία, ο «Γαλανόλευκος Φάρος» θα είναι δίπλα στην Εθνική ποδοσφαίρου, μεταφέροντας δεκάδες φιλάθλους, ακόμα και σε καιρούς κρίσης, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Από την Πολωνία ως τη Νότια Αφρική και από την Πορτογαλία ως την Ρουμανία, όλα αυτά τα χρόνια, οι φίλοι του πανελλήνιου συλλόγου έχουν γυρίσει… όλη την υφήλιο στο πλευρό της ομάδας.
Και τώρα, στη Βραζιλία, το μεγαλύτερο όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Η Εθνική προκρίθηκε στα τελικά της διοργάνωσης και θα ήταν αδύνατο να μην βρεθούν στο πλευρό της οι Έλληνες εκδρομείς. Περίπου 300 αναμένεται να είναι συνολικά όσοι θα βρεθούν στις κερκίδες των γηπέδων του Μπέλο Οριζόντε, του Νατάλ και της Φορταλέζα, στις τρεις δηλαδή πόλεις όπου θα αγωνιστεί στη φάση των ομίλων η «γαλανόλευκη».
Πολλοί εξ αυτών λοιπόν, θα βρεθούν στη Νότια Αμερική υπό την σκέπη του «Γαλανόλευκου Φάρου», ο οποίος με τη σχεδόν τετρακοσίων τετραγωνικών μέτρων σημαία την οποία θα μεταφέρει στη Βραζιλία, το τύμπανο, την τρομπέτα και πάνω από όλα τη μεγάλη όρεξη για τραγούδι και φωνές για τους διεθνείς μας, θα δώσει τη δική του… άνιση μάχη της εξέδρας.
Το μεγαλύτερο μέρος των φιλάθλων-εκδρομέων θα αναχωρήσει στις 10 Ιουνίου από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τελικό προορισμό το Ρίο ντε Τζανέιρο και ενδιάμεση στάση τη Ρώμη. Η άφιξη στην κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη της Βραζιλίας θα πραγματοποιηθεί το πρωί της 11ης Ιουνίου, και οι Έλληνες θα μείνουν επτά ημέρες στη Ρίο, πηγαίνοντας στο Μπέλο Οριζόντε στις 14 Ιουνίου για το παιχνίδι με την Κολομβία οδικώς.
Για την μετακίνηση των δυόμισι χιλιάδων χιλιομέτρων από το Ρίο στο Νατάλ για το δεύτερο ματς κόντρα στην Ιαπωνία θα υπάρχει εσωτερική πτήση, ενώ το ταξίδι ολοκληρώνεται με τη μεταφορά στην παραλιακή Φορταλέζα, όπου η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Ακτή Ελεφαντοστού του Ντιντιέ Ντρογκμπά.
Για τους τυχερούς που θα ακολουθήσουν την ομάδα σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά το κόστος μπορεί να ανέλθει στα 5.000 ευρώ, ενώ μέχρι και σήμερα υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις. Υπάρχουν ωστόσο και πακέτα εκδρομών λιγότερων ημερών, τα οποία προσφέρουν ένα ή και δύο από τα τρία παιχνίδια του ομίλου. Φυσικά, σε περίπτωση όπου η Εθνική προκριθεί, το ταξίδι συνεχίζεται για αρκετούς από όσους θα βρεθούν στη Βραζιλία, ενώ το δέλεαρ της συμμετοχής της Εθνικής στη φάση των «16» για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Παγκόσμιο Κύπελλο, πιθανώς να οδηγήσει κι άλλους Έλληνες να περάσουν τον Ατλαντικό μονάχα για το νοκ-άουτ παιχνίδι!
Το συμπέρασμα που βγαίνει από την κινητικότητα των εισιτηρίων είναι ότι λόγω της χρονικής συγκυρίας της οικονομικής κρίσης αλλά και του πολυέξοδου υπερατλαντικού ταξιδιού η ζήτηση είναι σχετικά μικρή, παρά τη μεγάλη επιθυμία του κόσμου. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι και αυτές οι λίγες εκατοντάδες των Ελλήνων που θα βρεθούν στη χώρα του Πελέ και του Ρονάλντο, θα δώσουν και την ψυχή τους για να ωθήσουν τους διεθνείς μας σε μία ακόμα ανεπανάληπτη επιτυχία.
Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, και φυσικά με τους Έλληνες ομογενείς που θα φθάσουν στη Βραζιλία για το Μουντιάλ από κάθε γωνιά της γης, η Βραζιλία θα πάρει το δικό της… γαλανόλευκο χρώμα. Μένει να δούμε, αν τελικά και η Εθνική ομάδα, με την θερμή υποστήριξη του κόσμου στα γήπεδα της Βραζιλίας, κατορθώσει να γράψει μία ακόμα χρυσή σελίδα στη σύγχρονη ιστορία της.

Δημήτρης Κωτσέλης 

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply