ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

SUPER LEAGUE

Γ' Εθνικη

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

» »Unlabelled » Ελληνογερμανικη Ποδοσφαιρικη Μαχη στο Μαρτυρικο ΔΙΣΤΟΜΟ


Ελληνογερμανική ποδοσϕαιρική μάχη στο Μαρτυρικό Δίστομο! Η ''μάχη'' αυτή την ϕορά δεν ...χώριζε, αλλά ένωνε καθώς ήταν αϕιερωμένη στην Μνήμη των 218 Διστομιτών που σϕαγιάστηκαν στις 10 Ιουνίου 1944 από τα γερμανικά -ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και για την δικαίωσή τους βρίσκεται σε εξέλιξη πολύχρονος δικαστικός αγώνας που έϕτασε μέχρι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης! Ένας αγώνας- κραυγή με μήνυμα ''ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ'', συνοδευόμενος από προσκύνημα των νέων γερμανών στο Μαρτυρικό Δίστομο!
''Αντίπαλες'' ομάδες στο ανακαινισμένο Δημοτικο γήπεδο του Διστόμου ο "ΑΜΒΡΥΣΣΕΥΣ"
ήταν ο τοπικός - ιστορικός - ποδοσϕαιρικός σύλλογος ''Αμβρυσσέας 1928'' και η SJC HOVELRIEGE, μια ομάδα από ϕίλους,εθελοντές και μέλη της γνωστής κίνησης Γερμανών Νομικών ''ΑΚ Δίστομο-Αμβούργο'' που παρέχει, χρόνια τώρα, νομική και ηθική στήριξη στον αγώνα των Διστομιτών, σε διεθνές επίπεδο και αρκετούς γερμανούς μαθητές που αγωνίζονται για τον ίδιο σκοπό.
Η ομάδα των περίπου 50 ϕίλων του Διστόμου και υποστηρικτών της Ελλάδας, βρίσκεται και ϕέτος στην χώρα μας συνδυάζοντας διακοπές και ...ακτιβισμό υπέρ του αγώνα του Διστόμου και των άλλων ελληνικών χωριών που σϕαγιάσθηκαν από τους γερμανούς την κατοχή.Συνοδευόμενοι από τον δραστήριο αγωνιστή και αντιδικτατορικό Δαμιανό Βασιλειάδη με τα 20 τρόχόσπιτα, οι γερμανοί ακτιβιστές ξεκίνησαν από την Πάτρα και - αϕού προσκύνησαν στο Μαυσωλείο των Καλαβρύτων- προχθές επισκέϕθηκαν το Μαρτυρικό Δίστομο ,όπου ϕιλοξενήθηκαν από τον Δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας στις κατάϕυτες με πλατάνια εγκαταστάσεις της Παιδικής Κατασκήνωσης στον Αγιο Νικόλαο Παραλίας Διστόμου,με την όμορϕη αμμουδιά και τις πηγές νερού που βγαίνουν μέσα στην θάλασσα!Τα μέλη της Γερμανικής ομάδας κατέθεσαν στεϕάνι στο Μαυσωλείο των Σϕαγιασθέντων Διστομιτών στον ομόνυμο λόϕο .
Έκλαψαν από το μοιρολόι- σπάραγμα
Μέσα σε ιδιαίτερα ϕορτισμένο από συγκίνηση κλίμα -και αϕού τους μεταϕέρθηκε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Γιάννη Πατσαντάρα - ξεναγήθηκαν από Συμβούλους του Δήμου και του Τοπικού Συμβουλίου στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού δίπλα στο Δημαρχειακό Μέγαρο: Βουρκουμένοι οι νεαροί γερμανοί - και με ένα πελώριο ''ΓΙΑΤΙ'' στο βλέμμα τους για τις ϕρικαλεότητες των ναζιστών συμπατριωτών τους - είδαν το επετειακο βίντεο και άκουσαν το χρόνικό της Σϕαγής, ενώ αρκετοί έκλαψαν ακούγοντας το μοιρολόι- σπάραγμα ''Εδώ το λένε Δίστομο''.Στην συνέχεια ξεναγήθηκαν στο χωριό και συζήτησαν ϕιλικά με νεολαίους του Διστόμου στην Πλατεία.
Στο γήπεδο: 21 άνδρες και μια ...γυναίκα!
Το αποτέλεμα του όμορϕου ποδοσϕαιρικού αγώνα , πρώτο διεθνές γιά τον ΑΜΒΡΥΣΣΕΑ που έγινε την επόμενη ημέρα (χθές) ήταν 1-1 για την ιστορία το γκόλ που ισοϕάρισε τους γερμανούς πέτυχε ο Γιάννης Βασιλείου στο 80' λεπτό .
Τά πιο όμορϕα όμως ,ήταν τα όσα έγιναν στην τελετή που έγινε πρός τιμή τους στο ημίχρονο: Δακρυσμένοι οι γερμανοί ποδοσϕαιριστές και οι συνοδοί ϕόρεσαν το μετάλλιο της Πόλης του Διστόμου για την Σϕαγή στο στήθος τους και σήκωσαν το αναμνηστικό κύπελλο που πήραν.''Η παρουσία μας και η απότιση τιμής στην Μαρτυρική πόλη του Διστόμου είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε εμείς,μαζί με την πλήρη συμπαράστασή μας στον αγώνα για δικαίωση'' έλεγε μετά ένα από τα μέλη της ομάδας.''Αγωνιζόμαστε επίσης,όσο μπορούμε, για να σταματήσει η πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης κατά της Ελλάδας στα οικονομικά '', έλεγαν στις συζητήσεις τους.
Οι γερμανοί - που στην ενδεκάδα τους είχαν και μια καταπληκτική σε απόδοση ...γυναίκα, σε αμυντικά καθήκοντα - εντυπωσιάστηκαν από το ότι ο ''ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ'' είναι μια τόσο παλιά 'ομάδα ( έτος ιδρύσεως 1928).
Μάλιστα κάλεσαν τους ποδοσϕαιριστές του ΑΜΒΡΥΣΣΕΑ να κάνει του χρόνου - και κάθε χρόνο - την προετοιμασία του ϕιλοξενούμενοι σε εγκαταστάσεις της Ακαδημίας του συλλόγου, δίπλα στο Ντόρμουντ!

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply