ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

SUPER LEAGUE

Γ' Εθνικη

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

» »Unlabelled » Απαλλαχθηκε απο τις Κατηγοριες ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ


Υποβιβασμός του Αγροτικού Αστέρα στη Γ΄ εθνική κατηγορία και απαλλαγή του Λεβαδειακού ήταν η ετυμηγορία της πειθαρχικής επιτροπής της Φούτμπολ Λιγκ για τις υποθέσεις που αφορούν το σκάνδαλο των «στημένων» αγώνων. Πιο συγκεκριμένα, η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης κρίθηκε ομόφωνα ελεγκτέα και καταδικάστηκε σε υποβιβασμό στην αμέσως επόμενη κατηγορία (Γ΄ εθνική) και πρόστιμο 225.000 ευρώ, ενώ στον πρόεδρό της, Κωνσταντίνο Ριαβόγλου, επιβλήθηκε πρόστιμο 24.000 ευρώ, απαγόρευση εκτελέσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για επτά χρόνια και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τρία χρόνια.

 Αντίθετα, η ΠΑΕ Λεβαδειακός και ο πρόεδρός της, Γιάννης Κομπότης, απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες που τους βάρυναν. Η απόφαση ήταν ομόφωνη σε ό,τι αφορά την κατηγορία του προκαθορισμού αγώνα για στοιχηματικούς σκοπούς και κατά πλειοψηφία για το αδίκημα της δωροδοκίας. Πιο συγκεκριμένα η επιτροπή αποφάσισε ότι ο Λεβαδειακός είναι αθώος για το ματς με την Ηλιούπολη( νίκησε η Λιβαδειά 4-2, ενώ έχανε 2-0 στο ημίχρονο) την ώρα που η Ηλιούπολη καταδικάστηκε για το ίδιο ματς.


 Παράλληλα, η πειθαρχική επιτροπή της Φούτμπολ Λιγκ καταδίκασε την ΠΑΕ Ιωνικός με πρόστιμο 225.000 ευρώ και υποβιβασμό στην αμέσως κατώτερη κατηγορία (σ.σ. υπενθυμίζεται ότι η ομάδα της Νεάπολης έχει βρεθεί έτσι κι αλλιώς στο περιφερειακό πρωτάθλημα), ενώ επίσης επέβαλε στους Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη (πρόεδρο) και Χρήστο Κανελλάκη (μεγαλομέτοχο), πρόστιμο 24.000 ευρώ, απαγόρευση εκτελέσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για επτά χρόνια και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τρία χρόνια.

Επίσης, στον ποδοσφαιριστή Απαρεσίδο Αλβες Λουίς Μιγκέλ και τον διαιτητή Γεράσιμο Ντίτσο (που είχε προβιβαστεί στους πίνακες της Super League) επιβλήθηκε πρόστιμο 16.000 ευρώ, απαγόρευση εκτελέσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τρία χρόνια και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τρία χρόνια.


    Τέλος, στην υπόθεση της ΠΑΕ Ρόδος και του προέδρου της, Α. Μαρτίνη, η επιτροπή έκρινε ότι η πειθαρχική διαδικασία είναι άνευ αντικειμένου, αφού η ομάδα έχει υποβιβαστεί και αγωνίζεται στην Δ΄ Εθνική Κατηγορία.

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply